Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
en text direkt ur märkligheten..


försoning mellan gudar

 

i ögonblicket jag förstod att min dröm om familj inte skulle finnas, inte fanns och aldrig heller hade funnits. då sänkte jag garden, tatuerade en trollslända på armen och sökte sex för njutningens skull.

i ögonblicket jag fann samhörighet var jag böjd att lämna dagarna åt sitt öde och läska tungan med litteratur och kultur och strövtåg i annans marker. då sänkte jag garden, la mig på en främmande kudde och sökte innerlighet för läkningens skull.

i ögonblicket jag lät allt annat vara utom de tillfällen jag själv hade valt och lämnade stoltheten hemmavid och njöt ett glas vin innan konserten och stod på egna ben och log mot mig och värlen. då sänkte jag garden, delade en flaska vatten med bubblor med en man från orienten och kysstes som om dessa var de sista.

så står jag där kärleken visar sin ödmjukhet och sanningen kommer ikapp och den renhet jag känner lämnar mig svarslös.

låt mig förbli i förändring och känn min mjukhet där din styrka tar vid och lägg all stolhet åt sidan och be. för där min gud möter din gud där möter du mig.

'
Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-03-06 20:12Bookmark and Share


  Mia Bergenheim
Så fint beskrivande, så mjuk, så stark, så vacker! Ögonblicket, passionen, livets lust. Fantastisk text, vill läsa om igen och om igen vaggas vidare av nya känslor för varje läsning "låt mig förbli i förändring". Bokmärker!
2015-03-07

  Blomma-Stjärna VIP
levande mänsklig varm text i förändring
2015-03-07

  Yrre VIP
Hu å bra, blir väldigt berörd!
2015-03-06

  Gunnar Hilén VIP
"låt mig förbli i förändring och känn min"....styrka ta vid...blir det i min version, om jag får dessa häftiga rader....gud hoppar jag över...12 poäng !
2015-03-06
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP