Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kvinnodagen gör mig också arg.


Kladdig klitoris håller tal

Rör inte
värdera inte
sätt inte dina mansord på min vilda skog
för då ska du få känna på min livmodersmystik
ja jag ska kladda ned dig med mina röda färger så ända in i helvete.

Hela din självgoda lilla planet ska beröras
alla sidor smekas av mina hungriga fjärilar.
Du kommer bli någon annan.
Ingen kan stå med näsan i vädret och pinka offentligt efter denna storm.
Min röda blommas åsikter
om de patriarkala värderingar som format samhället
är din chans till ett levande liv

Beröm inte min mjuka krage i hopp om några fördelar.
Bara ligg ned för mina fötter och tillbe mig resten av mitt liv.
Kära man du skall icke andra drömmar hava
än att ära din kvinna
hennes buskage
hennes blomma.






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 672 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-03-08 12:25



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
vartenda dag, varje sekund, i varje cell i en mans kropp, skall han intet annat göra än att ära kvinnan, buskaget, samt blomman

till fullo, totalt, maximalt
dyrka, lyda, hörsamma, älska

2015-03-18

    Lena Söderkvist VIP
Humor och allvar, personligt framfört med massor av udd. Känsliga personer varnas.
2015-03-09

  Lars Hedlin
Starkt som tusan....
2015-03-09

  lodjuret/seglare VIP
Det finns människor som undrat över hur litet fyrkantig arkitekturen och infrastrukturen tagit sig ut blott matriarkatet fått bestämma. Kanske hade en boxningsring istället varit lika rund som namnet lurar en att tro? Varför är tält kantiga? En bil hade kanske sett ut som en boll omgiven av två stora hjul... Kanske får framtiden utvisa? Att kärleken är rund råder det i vilket fall inga tvivel om. Det märks ju på trädets stam.
2015-03-08

  Sommarina VIP
Tänk bara, Rubriken får så många att hicka till!! Ett ord väcker de allra sömnigaste. Tjo hej va du är bra.
2015-03-08

  Marita Ohlquist VIP
Här var det starka känslor!
2015-03-08

  KattenKin VIP
Men så sanslöst coolt, jag bara gapar! Inte ofta jag blir ställd, men detta var det bästa jag upplevt på Internationella kvinnodagen. Den borde bli presenterad och uppmärksammad även utanför poeter.se, helst som stor affisch med din underbara bild. Jag bokmärker miraklet! :)
2015-03-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Här var det jävlar anamma! Bra rutet, på denna dag.
2015-03-08

  Undrar
Rubrikens första ord tycker jag gör orättvisa mot en förövrig vass text
2015-03-08

  i af apa
just det
målningen är minst
hundra poäng av femtio...
2015-03-08

  Annie b'larsson VIP
Wow! En tiopoängare till bara rubriken. För att inte tala om text och bild.
2015-03-08

  i af apa
det tar eld...! man ska vara arg
på den här dagen. jag ska förlova mig i ilskan...
2015-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP