Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stanna hos mig

Lämna mig aldrig!
Hör, jag ber dig, förlåt
för all min patetiska
längtan och gråt.
Och allting det andra
det som är vårt besvär
Jag vädjar och ber dig
Du stannar väl här?

Lämna mig inte!
Min förtvivlade bön
Jag tar dig gärna till den
drömlika ön
Jag vet, du har bett mig
ta dig dit, som förut.
Se, jag hoppas och tror
du tar rätt beslut

Glöm mina synder!
De fördärvar min själ
Förlåt hur min fåfänga
vunnit i gräl.
Jag ger mig så gärna
om du stannar hos mig
Jag viker i striden
säger aldrig nej

Jag ger dig vinsten!
Ja, jag skänker dig allt
Du är ju mitt socker och
guld och mitt salt
Det är slut på nätter
när du sover där själv
och jag går och grubblar
vid en enslig älv

Blickar du framåt?
Kom, vi hjälper varann
Vi tänder den pyrande
glöden som brann.
Vi söker de drömmar
som jag vet att du glömt
och skapar sen nya
när vi gjort det vi drömt

Lämna mig aldrig!
Hör, jag ber dig, förlåt
för all min patetiska
längtan och gråt.
Och allting det andra
det som är vårt besvär
Jag bönar och ber dig
Du stannar väl här?




Bunden vers (Rim) av P-E-H
Läst 559 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-03-09 17:03



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Fint skriven.Ger mig dubbla budskap.Både en vilja att förändra och gå tillsammans -men även desperata förlåt..viktigt inte sudda ut sig själv.
2015-03-12

  RitaBrunner
Texten flyter bra med sitt budskap om förlåtelse...
2015-03-11

  Maj-Lis VIP
Mycket bra...den bara flöt fram
2015-03-09

    ej medlem längre
Starkt berörande text!
2015-03-09

  P-E-H
Nej, inte otrohet.. utan försummelse av någon som betyder mycket...
2015-03-09

  ULJO
Lysande skaldat
2015-03-09

  Marianne Räf
Ett sätt å be om ursäkt för otrohet?
I alla fall, - mycket vackert skrivet!
Om att både vilja äta å ha kvar kakan...

2015-03-09

    ej medlem längre
Känslosamt och längtansfullt.
Mycket bra diktat!
2015-03-09

    Martin Nilsson
Underbar text om att inte bli lämnad.
2015-03-09

  louisegirl
Berörande vackert..
Bra i flyt och rim
2015-03-09
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H