Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En Stephan King-inspirerad text.


Sluttjänsten.

Om man, vid en viss tid
slår en viss kod
följd av en viss sifferkombination,
och sedan trycker in @,

Bryter Helvetet ut.

TV., mobilen radion, grammofon slår på för högsta volym;
telefonen ringer, trygghetslarmet tjuter.

Så blir allt tyst. Dödstyst.

Det knackar på ytterdörren.
En lång tunn kvinna glider in:

"Detta är från sluttjänsten.
Passar det, att vi kommer nu i veckan?
Smutstvätten tar jag med en gång!"

"Nä, jag är inte riktigt färdig med...."

"Ja,ja. Men trygghetslarmet är nästan slut,
och sluttjänst måste fullfölja sina åligganden."

"Jaha,"stammar jag."Då får jag tacka för den här tiden."

"Det var så lite," svarar kvinnan och är försvunnen.

Datorn visar stilla röd signal. ue.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Ulf Ekeram
Läst 321 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-09 17:58

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Riktigt kusligt!
Hu! En hel pjäs
med några få
rader. Mycket
bra skaldat.
2015-03-09

  i af apa
hu...!
men bra skrivet...
2015-03-09

  Staffan Nilsson
Liekvinnan?
2015-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram