Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äppelträdens Inbjudan

Sällskapar med äppelträdet
Vi kastar ögon på varandra
den här våren kommer helt säkert en av oss att blomma.
Risiga grenverk grå bastoner grå
grå knoppar.
Knastriga flagiga regngren
svartrötta böjda rygg gren.
Toppar som fastnat i gräsets slinger
gräsets växer in i dig eller är det du som växer in i gräset.
Ljus skrek hon Ge oss lite ljus.

Jag var en brud som stod med de andra
vita blommor översållade oss
sömnen kommer i glömskan
drömmen långsamt en bit i taget.

Se din egen död och lär känna den säger fröken Tintomara
med sångrösten i sångbrösten.
Ljuset finns längst in i allt
som vallmo.






Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-03-11 14:48



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint skriftat!
2015-03-12

  Sommarina VIP
Gillar! Och båda kommer blomma, äppelträdet nog mest du.
2015-03-11

  i af apa
så bra med en slingrande text!!





2015-03-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Text i spännande form och metaforer om våren den ljuva, som ska smycka både körsbärsträd och dig.
2015-03-11

  Måna N. Berger
Äppelträdet kommer säkert att blomma på grå grenar till våren. Du blommar ut i poesi året om!
2015-03-11

    ej medlem längre
sitter fint
med första raden,
nöjd +
2015-03-11

  KattenKin VIP
Tycker om den här, dansande ord bland blommande äppelträd. Funderar över fröken Tintomaras ord, så fint!
2015-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP