Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frigiven

 

Som de första andetagen efter en långvarig sjukdom.
Den blinda rävungen vädrar luften från sitt födelsegryt.
Ofördärvad som morgonskiftet 
med nya krafter. Mina armar, mina leder - 
jag kontrollerar varje enskilt kugghjul i min ringrostiga 
kropp. Tidig förmiddag: jag är utskriven 
från vinterns vårdhem och möts av våren 
utanför grindarna. 
Tanken att jag snart kan bli människa igen!

 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 448 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2015-03-09 22:45



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
Släpp fångarna loss...!
2015-03-14

  i af apa
fin frigivning...!
2015-03-10

  P-E-H
Fantastiskt hoppfullt!
2015-03-10

  Lehva VIP
Så mycket energi och nyfikenhet i din text. Härlig.
2015-03-10

  Marita Ohlquist VIP
Livsbejakande!
På fri fot.
2015-03-10

    MichaellQ
Bra där! Kriga på :)
2015-03-10

  Gunwale VIP
Många väl valda bilder här, räv, morgonskift,sjukdom,vårdhem... Väldigt lyckat!
2015-03-10

  walborg
Som att vakna ur idet ...
2015-03-09

  tom boreland
i väntan på aprillväder
2015-03-09

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det känns alltid som en befrielse att få hänga av sig den tunga vinterrocken.
2015-03-09

  Inkarnation
Lätt att känna igen sig i... Fint!
2015-03-09

  ULJO
Härlig tanke
2015-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP