Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hitta fram med hjälp av en paradox.


Skärp blicken!

Vänta! Stanna! Luta dig fram! Böj dig ned!
Se! Skärp blicken!

Där ner står en liten flicka.
Hon pekar allvarlig på något.
Du ser inte vad? Hon mumlar. Du hör inte vad?

Skärp blick och hörsel, så du blir blind och döv.
Böj dig så långt fram, att du faller.

Fallen, oseende, ohörande
inser du nu
vad som döljer sig där nere.

ue





Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-11 21:41

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Fick läsa texten ett par gånger för att utifrån mina förutsättningar förstå. Det gav mig under denna stund även lite utrymme till eftertanke. Fint!
2015-03-12

  Ingrid Trolle
En spegelbild kanske
Klurigt genomtänkt
text
2015-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram