Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningstango



Som om det bara fanns ett enda
det enda perspektivet
det rätta
ditt

vad vet du om regnbågens skönhet
du vars ögon aldrig fötts

hur låter fortets språng till pianissimo
för dig med öra evigt dött

ändå prisar du din egen sanning
den enda giltig för alla

i skymningsljuset bleknar det nyss klarrött var
utan din makt att förändra

det gröna grånar när nattens färger råder
inga mänskliga penslar står till buds

du behöver inte leta längre än till den din vardag delar
att finna tillvarons djupaste sanning delad

det finns ett perspektiv på allt
ditt

och ett till
mitt





Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-03-13 13:23



Bookmark and Share


  SweetTouch
Hej! Hittade din dikt via en annan medlems sida och tyckte mycket om den här dikten! Otroligt välfunnet och välformulerat! Jag kommer att tänka på alla de människor, och rörelser, som tror att de sitter inne med den enda sanningen, hur farliga de är. Möjligtvis kan vi kanske enas om en del sanningar, men då måste de ju vara gemensamma, eller hur...
2016-10-14

  © anakreon VIP
Det är lögn
att det bara finns
en sanning.
Calle
2015-03-26

  Gunnel André VIP
Tack, tack! Jag blir alltid så glad för mina poetvänners uppmuntran!
2015-03-13

  aol
Så stämningsfullt vackert skaldat,
2015-03-13

  aol
Så stämningsfullt vackert skaldat,
2015-03-13

  KattenKin VIP
Mycket bra skrivet, stämningsfullt och vist!
2015-03-13

  ULJO
En poetisk tango minsann. Riktigt bra.
2015-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP