Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårlängtan.

En vår är vackrast när man trånsjukt väntar.
Då Bore inte släppt sitt hårda grepp.
När trädens grenar emot blötsnön präntar.
Man siktar framåt efter vinterns depp.

Vi vädrar garderobens kläder.
Och efter slitet blir den ganska fin.
Vi nyser ljudligt uti vårsolsväder,
när vårens kappa doftar naftalin.

Galonklädd dagisgrabb,likt hagens getter.
Han trår en dans så glad och käck.
Och skyhögt upp i luften vattnet skvätter,
när stöveln stampar uti närmsta bäck.

Ljumt uti luften efter vintervaket.
Vad gör väl det att man är åtti bast.
En koltrast flöjtar ljuvligt upp på taket.
Då är det skönt att vara vårfantast.




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Gustavsson VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-13 15:54



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ja vad gör väl det, att man är 80 bast, när lusten till livet busar och leker! Bästa förhållningssättet, så vill jag också vara och förbli. Underbart diktat.
2017-01-10

  Amari
Vårfantast, ja det förstår jag så väl.
Fin text!
2015-10-02

    Birgersdotter VIP
Fint diktat.
2015-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Gustavsson
Tor-Björn Gustavsson VIP