Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rutger Rötschlamm är en halvgalen tysk poet från Ost-Berlin som jag skapat. Han har redan deltagit i bl a Metaforbrottning och Poetry Slam med goda resultat och finns med i "Existensens Fyrverkeri!" Håll utkik! - https://www.samladeskrifter.se/product/exi


METAMORFOSISK NEDERBÖRD / REGEN METAMORPHOSOS

REGEN METAMORPHOSOS

Es fällt Krähen
vom Himmel heute
Groß und schwer
wie Wildschwein
Zermalmt alles in seinem Weg

Gestern fiel Giraffen
Klein und leicht
wie Mücken
Keine Schade

Was sollte sie aus dem Fall
blutroten Himmel morgen?

Gehen Sie aus, um zu sehen!



Das Leben ist ein Abenteuer...


(Rutger Rötschlamm aus dem Kellerloch in Ost-Berlin 2015)

-------



Tolkad till svenska av Blue Bear/Black Bear:

METAMORFOSISK NEDERBÖRD

Det faller kråkor
från himlen idag
Stora och tunga
som vildsvin
Krossar allt i dess väg

Igår föll det giraffer
Små och lätta
som myggor
Gjorde ingen skada

Vad ska det falla från den
blodröda himmel imorgon?

Gå ut och se!

Livet är ett äventyr...

(R R från källarhålet i östra Berlin 2015)




Fri vers av Björn Björkegren/Blue Bear
Läst 689 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-20 19:58



Bookmark and Share


  Björn Björkegren/Blue Bear
Tack för fina kommentarer!
2015-03-21

  Kjell Åhsberg
Visst är livet ett äventyr, men det gäller att SE UPP! ;)
2015-03-21

    ej medlem längre
Här finns mycket att läsa mellan raderna ... kan även vara en metafor för allt våld som pågår i Sverige och ute i världen! *
2015-03-20

    ej medlem längre
Kul och ovanligt ovanlig dikt!
2015-03-20

    ej medlem längre
Vilda tider!
2015-03-20

  Björn Björkegren/Blue Bear
Kom och kolla: https://www.poeter.se/Kalender+Handelse?event_id=210

2015-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Björn Björkegren/Blue Bear
Björn Björkegren/Blue Bear