Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nyfikenheten dränkte katten

Nyfikenheten dränkte katten

Nyfikenhet dödade katten vet du väl.

Dränkte aset i en hink fyllt med vatten.

Höll kräket under ytan tills biten och klösen upphålls.
Håll den nere håll den nere.

Kan inte låta klorna, kan inte låta tänderna stoppa vetenskapen.

Kan inte låta den fly med all dess hemligheter undangömd långt in under skallbenet.
Bryt upp det bryt upp det
Bryt upp aset med en kofot.

varför inte? varför inte? Under namnet vetenskap?

Igen. Igen. slå upp det. Kan inte låta vad som döljer sig undangömt bortom den här falska vettskrämda fasaden hållas.

Varför? Varför inte? Igen och igen, ingen eller inget kan gömmas, glömmas. Så igen och igen.

Varför och varför inte.




Fri vers (Fri form) av K Lindvall
Läst 172 gånger
Publicerad 2015-03-14 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

K Lindvall