Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om dagar


Min rygg är din

Hjärnhalvorna klapprar mot varandra
förstenade av skräck
den här solen är inte till mig.
Jag är ensam att skriva i stenmjölet om honom.

Han:
Jag behöver endast slutligen
oändligt med silkepapper för mina kvarlevor
hon ska ge mig lena långa ord att packas in i
- Krusmyntade gullponny ska hon säga
hon ska slicka med sin tunga
min rygg
varje morgon och lent ska guldet flyta över mig.

Effektiv slår han upp dagen i almenackan
hon har en annan räknedosa....
gör ont gör ont gör ont gör ont gör ont
han packar in
hon packar upp
det han packar in
det går så lätt för de har övat och läst både Strindberg och Norén.
Normalt att vara olycklig sluta nu att gråta människa.

landskapet sticker ut ögonen och de naturliga fienderna är sedan länge döda.
ska täcket rullas ihop nu
ska min plats tas över nu
ska vi vikas ihop som ett fint lakan med spetsbård och monogram.

Vi knullade ofta vi var så jävla lyckliga
vi hade inget att dölja. Nu finns sjukdom minnen åldrandet.
Hur ska vi stå nakna inför dessa kroppar som ber om så mycket.
Svanarna flyger sjungande över huset i plog efter plog.

Inget är som vanligt
han har packat in henne
i för många lager av funktionsnedsättande nödlösningar.
Snabbkramar snabbkyssar med hård skorpa ändå geggig.
Hon å han sitter i smeten
tranparenta är deras stackars ansikten om kvällen.
livsfloden har blivit ett statiskt ögonblick utan vidvinkel.
En hård myllrande kula som gör ont
en roman som är så full av icke omhållna ögonblick
att hon släpper taget.

Hur ska det gå
svartnar dyker...
Ska jag bli religiös nu ?
Syster och bror
vi bli syster och bror och det gör så ont.
Hon tänker på hur katten älskade att bli inrullad i mattan
aldrig tröttnar hon att tänka på det.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-03-14 15:32



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Livebejakande och starkt :) Gillas!
2015-03-15

  Lars Hedlin
Livebejakande och starkt :) Gillas!
2015-03-15

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng.
Varje gång jag läser hittar jag nya detaljer.
2015-03-15

  Måna N. Berger
Orden skrapar på det ömtåliga där under...
2015-03-14

  Måna N. Berger
Tål att läsas om och om igen. Du skriver fram ett tillstånd, under orden, om icke omhållna ögonblick, och det gör sannerligen ont.
2015-03-14

  i af apa
Fantastiskt levande...!
2015-03-14

  Undrar
Smärtsamt o hamna i knastrig skorpa.
Att känna fästet.
Du är ändå så fri.
2015-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP