Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SR! Kropp och Själ 14/3 2015


Gilla läget

Onda människor med bristande empati men med stor auktoritet som de missbrukar och som framhärdar i sin strävan efter att härska. När dessa människor inte möter några hinder eller opposition kan de bli mycket farliga.

Människor säger inte emot, utan anpassar sig för att det fortfarande skall vara en trevlig atmosfär där de befinner sig. Man anpassar sig för "husfridens" skull.

Eftersom vi är människor har vi ett behov av att höra till. Och på en arbetsplats riskerar man sin ekonomiska trygghet om man inte lyder och anpassar sig. Man gör då en särkoppling av hur man tänker och vad man gör. Grupptrycket kan då göra sig gällande vilket kan ge negativa konsekvenser. Fallet med övergreppen I Abu Graib-fängelset i Irak belyser detta dilemma.

Det finns något som kallas för positiv lydnad. Man tycker att vissa företeelser är felaktiga, men man måste då göra det bästa av situationen om man inte kan påverka den. Det är det som kallas för att gilla läget.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-14 23:56



Bookmark and Share


    maija tuori

Precis så är det !
2015-03-20

    ej medlem längre
så sant.
2015-03-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att ta till sig och fundera på!
2015-03-15

  Ingrid Trolle
Så rätt du har.
Mycket bra text
2015-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP