Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vårt nya beroende.


Finns jag på nätet?


Bekräftelse är allt. Syns jag så finns jag. Men du måste tala om för mig att jag syns. Annars vet jag inte om jag finns. Jag kanske inte finns. Kanske har jag sugits upp i cyberrymden av en mäktig kraft och virvlat bort i osynlighet från jorden. Ingen twittrar om mig. Ingen trycker gillaknappen på facebook. Ingen kommenterar mig. Abstinensen sätter in och jag blir uttunnad som en rökslinga, försvinner, finns inte mer. 
Vad är det som dunkar?  Pulsen i mina handleder mot tangentbordet. Vems puls? Vems handleder?
Finns, finns, finns, finns, finns.... dunkar den, som ett litet tåg på räls.
Kaffet är starkt och gott. Vems kaffe?
Solen lyser in genom fönstret. Vems fönster?
Jag klickar på gillaknappen innan jag går ut och ser mig om. Skuggan faller på marken bakom mig och bekräftar. Jag finns.





Prosa av Måna N. Berger
Läst 364 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-03-15 12:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
gillar detta
har varken FB eller Twitter eller annat som instagram
ör absolut inte beroende av att ngn gillar mig eller inte
är ju 80 talist så där fick man lära sig att bli uppskattad IRL
Hihih

så tänkvärd text
2015-03-21

  Magdalena Eriksson VIP
Behovet av bekräftelse är för lite forskat på.... tror man kommer se i framtiden att vi behöver varandra mycket mer än vi trodde.
Att kanske självständig kan man va endast när självförtroendet byggts upp av en mängd personer... som en del glömmer mycket snabbt. många Vill glömma, sopa under mattan faktum att de en gång blev födda av en kvinna.
Vems barn ? vår tids barn.
Vi skrivs och finns.

2015-03-15

  Deva
;) skuggan kan man aldrig undkomma...
Du verkar trots allt vara högst närvarande i dina texter!
2015-03-15

  walborg
Härlig läsning!!!!
2015-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger