Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vaggvisa


VAGGVISA FÖR VUXNA


En dag tillända
Och dags att sova
Distans till jobbet
Till dagens oro
Ger natten närhet
Och ljuv kontrast

Nu dags agenda
Blir nattens drömmar
Det monotona
Och rytmiskt mjuka
I natts nirvana
Tar projekts plats

Den stora världen
Blir lilla världen
I drömmens rike
Kan natten njutas
Och dagens strider
Kan blåsas av

I trans går färden
I mörkrets täcke
Mot kärleksmöten
Så nära livet
De ger den värme
Som dag ej gav

I vinterns väntrum
Är natten ljuset
I själens spegel
Ges rätta roller
På annan tilja
En kort sekund




Fri vers av Gunnar Barkenhammar
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-15 17:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar