Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En naturbetraktelse.


Gammalt och nytt men våren är tidlös

Det är vår i skogen. Ett skimrande ljus faller in mellan grånade stammar. Asparnas gråbruna fjolårslöv täcker gångstigen i ett slitet, genombrutet spetsmönster, på väg att förmultna och bli näring åt markens intrikata rotsystem. Högt ovanför stigen sväller nya knoppar i björkarnas kronor, glänsande i solskenet.  
Hemsjön går öppen. Små silvervågor smyger intill strandkanten. När isen gått leker gäddan.
Man borde ha haft en mjärde att lägga i... tänker jag reflexmässigt.
En sjöfågel guppar därute på vattnet, jag ser inte på det här avståndet vad det är för sort men den flyter som en kork i vågorna. Taxen sniffar på en grästuva. Någon har gått förbi och markerat där, taxen pinkar över.
-Mitt revir! skriver åttamånadersvalpen med de sista dropparna. Hans första vår.
Min sjuttioförsta. 
Våra skuggor dansar uttänjda i eftermiddagssolens sken framför oss på grusvägen. Vi finns.




Prosa av Måna N. Berger
Läst 221 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-16 12:08



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
härlig promm tänker på en annan ordkamrat hon sa
o kolla på den där tajta taxen när vi var ute sist.
Tajta taxen.... ett djur som rart går intill. texten promenerar in i mina egna promenader märker jag för att den får det. som de blir när texten känns öppen och energirik.

2015-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger