Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min dikt till Emmabladets tidning som kommer ut i April 2015.


Musiken är tanken

Låt mig teckna för er
en sägen för er
två mäniskor som levt
på öar långt med
avstånd från varandra
med språket som vandrat
försvårat förståelsen
är vad som hänt
Det andre sagt blir fientligt hos en

En säger så, den andre tror si
Det som solklart är för den andre förbli
en olöslig gåta som tiden lät bli
att lösa för olika individ'
som försöker nå lösning för att bliva fri
orden de täcker ej vishetens flit
och ena varandra som fientligt bli
Trots mäniskor så skapas disharnoni

Den text som du skriver på pappret ner
Den förstår jag ju knappt ett dugg som ses
Olika tecken och alfabet ger
svårare tolkaning av det som du skrev
Men det finns nånting som förenar mer
toner och takter och handklaver
Skalor harmonier och noter
Intervall, akord och strängaspel

En text är knappt skinndjup, men
musiken är för evigt
En kan nynna en sång som sjungs
med av en släkting
som kanske inte förstår dina ord,
men harmonierna målar fina tavlor
Därför litar jag knappast på texter,
men musik är mitt tungomål.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Johan Brodd
Läst 351 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-03-17 09:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Brodd
Johan Brodd