Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sken igenom mormors glas. Nattens bilder och skuggor. Vänskap på mjuka tassar. (Om man älskar samma katt)


Sken igenom glaset

 

Hon diskar inte hans vinglas

hon dricker honom till

som man kysser en bortrest

 

Med sin katt i famnen

efter en kortare resa

vilar hon ur framför brasan

med ett vinglas i handen

förnöjd med lyckad fångst

i fulla kappsäckar.

 

Han har matat hennes älskling

och hon har handlat vackra tyger

för att uppfylla sina drömmar

 

Han har matat hennes älskling.

Och deras stumma konversation

har lyckliggjort alla

 

Kyckling i gele

och vin i kristallglas

 

Kyssarna i soffan

mattes frånvaro

klockans sakta tickande

for förbi midnattens hemligheter

Allt vi struntar i  att berätta

 *

Hjärtats album

 *

Hon återkysser sin katt

 

för kärleken diskar inte

 

den återkysser

 




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-03-17 13:52



Bookmark and Share


  Popangelov VIP
Gillar stämningen i denna text. Vackert!
2015-03-20

  Alva Johnsson VIP

Det här var vackert. Jag riktigt ser allt.
2015-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP