Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1741395 hyllning till en vän


En Pulveriserad Form Av Lögner (Ode Till Bobski)

(undertitel - LOVE IS THE DRUG)





jag har krossat metylfenidat
och sparkat sönder vinflaskor
i andras sängar har jag somnat
och spytt i deras dr. martens-skor

dragit i mig alldeles för mycket affe
så mycket att jag trodde jag skulle dö
har druckit för mycket kaffe
när jag var för full för en viss ungmö

snortat valium och tagit flödder
blivit så hög att jag försökt
stå upp mot hotfulla slödder
haft tobak under läppen och rökt

ssri, csn-lån och adhd
ccr, bd och en ark lsd
jag har trott mig ha ocd
men det var bara ocb

det enda jag nog inte tagit
är nog kokain
har inte heller ljugit
om heroin

jag har testat det mesta
mer än de allra flesta
jag som inte ens gillar att festa
det finns inget mer att testa
inget förutom

kärlek

jag har studerat
det väl
och tror att det
kommer
kanske/

passa som
en hand i
en handske/

om det nu
någonsin
kommer ske/




Fri vers av dylanesque
Läst 386 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-03-19 15:38



Bookmark and Share


  Bobski
<3 <3 <3 <3
2015-03-19

    ej medlem längre
så himla bra
borde läsas av många
man vaknar upp
2015-03-19
  > Nästa text
< Föregående

dylanesque
dylanesque