Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våralternativ.

Glad såsom fågeln i morgonstunden.
Hälsar vi våren på många de sätt.
Någon försöker vara en sund én,
med fiber och grönsak,helt utan fett.
Se hur de gäckande valkarna små.
Hoppa och slå,hoppa och slå.
Vänligt reklamen oss manar att köpa.
Se hur på gymmets band du kan löpa.
Av liv och av dans,ge våren en chans.
I den härliga bildrutans glans.

Glad såsom fågeln i morgonstunden,
kollar vi lärkan som drillar i skyn.
Ut i naturen,sitt inte bunden,
till teven och datorn där hemma i byn.
Se alla inande myggorna små.
Fäkta och slå,fäkta och slå.
Huttrande står vi och sjunger vid brasan.
Killarna springer och joxar med trasan.
Av liv och av dans,ge kroppen en chans.
I den härliga vårsolens glans.




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Gustavsson VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-19 23:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint diktad travesti på "Glad såsom fågeln"
2015-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Gustavsson
Tor-Björn Gustavsson VIP