Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är ju ancient history vid det här laget men ändå...

ung tjej blir våldtagen

visst är det jobbigt

påverkan
åverkan
ångest

men det syns inte utanpå

ärren läker fint
dolda under hud
ben
blodådrors fina nät
i själen
som vilar
under alla lager
av människa

sen kan man gå runt
och se helt hel ut
som vilken som helst
men precis som alla andra
lite lappad och lagad
om man tittar noga


för det går över
går att ignorera
acceptera
utagera
och livet går vidare
celler föds och dör
och en dag är man ny
och orörd av smutsiga händer
om det inte vore för handavtrycken
som skymtar på insidan av ögats iris
när man blundar

tusen tårar till
tvättar nog bort
skiten




Fri vers av embla
Läst 105 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-20 10:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

embla