Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första dikten i mitt nya projekt


Förenat Par

  I mörka natten lyser månen nött
och övergiven fryser fånen trött.
Vem vet hur livet övergivet blivet
berövar hopp tills hopplösheten klöser?
Vem vet hur orden botar och förlöser
en stackars fåne från hans onda dröm?
Han ville måla gatorna med guld
men skördar bara plågsam skuld.
Poeten ser hans nöd och ger ett bröd
och kraken där så krökt han kryper ut
ur skuggan, biter brödet ler åt tuggan.
Poeten känner, de är kära vänner.
Poeten glöder, de är nära bröder,
den ene botar när den andra blöder.
De sitter vid varandras sida, väntar
tills solen springer över horisonten
och ljuset spränger alla mörka vrår,
de reser sig och står, och nickar, går.
Poet och fåne, fanan är gemensam.
Poet och fåne, banan är gemensam.
En fånes tankar är poetens glöd,
poetens ord betalar fånens bröd.
De går på stigar, gator, avenyer
och fånen babblar hela dagarna,
poeten skriver, knådar degarna
att jäsas upp och bakas ut till dikt.
Poet och fåne under samma måne
och under samma sol på samma väg,
de går i takt förenade i tåg.
Poeten tackar för den dag han såg.




Bunden vers (Blankvers) av Poeten Salvador VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-20 10:47



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Detta tema är helt strålande....och berättat !
2015-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP