Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när vi vänder

 

de hade blivit statiska av alla laddade lakan
och doften som sipprade sprängda granatäpplen 


doft av gnistor som nästan kunde avfyras 
 

 

ett avtecknat skott ur fingrar

duellerar  

skjuter blå blixtar

i taket - sixtinska kapellet 

 

beröring-
än är vi spröda stjälkar 

 

ibland gudar

 

och jag söker mig själv nu

i dina drömmar. 

 

 


fotspåren i sotdamm lämnades 

                                                                       kvar 


handavtryck och daggdropp på tegelpannor 
där förtryckta klättrat rebelliskt i natt, de omskrev

sin historia 

i krumsprång med fastnålade
                     

                      svanfjädrar

                           under
                             hud

  .

 

när vi vänder våra kontinenter

 

för att barnen

 

ska kunna 

 

springa

 

över klyftorna 

med maskrosbollar i handen

 

och

 

stygn mellan skuldrorna.

 

 

 




Fri vers av Silverbjer
Läst 990 gånger och applåderad av 41 personer
Utvald text
Publicerad 2015-03-21 20:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
braaaaaa
och sen kan man läsa vidare av dig o hitta massa mer braaa

2015-08-26

  Nitram P
Rader som jag gärna dröjer mig kvar vid. Människan är ibland gudalik, som när hon skapar målningarna i sixtinska kapellet, men samtidigt en spröd stjälk...Det slår gnistor om texten.
2015-03-26

  petter rost
Redan efter första raden få jag stå på knä till. Så tar jag mej upp och famlar och ramlar nedåt från rad till rad, kanske lite hjälpt av din dikts typografiska form – den är som en vattentrappa! Blir liggande en stund på rygg och stirrar upp på de blå blixtarna i Sixstinska kapellets tak - ja fanimej, de är där! Ser de förtryckta rebellerna försvinna över takåsen i natten med sin omskrivna historia där skriften ännu inte torkat. Spåren av deras svanfjädrar ser jag i stygnen mellan barnens skuldror . . . Ja så kan en tokfan läsa ihjäl ett mästerstycke poesi!
2015-03-22

  Lars Hedlin
Tycker mycket om din text! :)
2015-03-22

  träsnidaren
Jag slutar aldrig att imponeras av dig!

Du skapar både magi och konst
med dina ord
som går

under hud.

Vad skicklig du är på att skriva. Både ordval och rytmik är i toppklass. Du kommer att gå långt.

"...jag söker mig själv nu i dina drömmar "

Underbart fångat.


2015-03-22

  Silverstripe
Under huden är vi alla svanar. Vissa vill det mer än andra.

En härlig, böljande text med fina bilder och referenser som levandegör!
2015-03-21

    ej medlem längre
en starkare
återkomst+
alt,
återkonst+
um. kan icke välja

2015-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Silverbjer