Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

femtiosex minuter

han har fastnat med sitt ansikte i mitt huvud
med vrede i blicken
står han där
naglar mig fast i väggen med sina djupa blå
med händerna i fickorna
med tickset i luggen
med knotiga anklar och fjuniga ben
med blicken lutad mot mina revben
med sin närvaros spets djupt i mina blygdläppars dunkel
och jag är på ett fucking gym när det hugger till
när skärvorna från trasiga speglar letar sig ner i mina skor
och svett rinner över ryggen
blandar sig med blod bakom stirriga ögonglober
droppar
över fingertopparna
och jag biter av mig mina naglar
drar ut mina tänder en efter en
river av mig tajta kläder
och springer naken på rullband tills strömmen går
som om hans existens upphör då
som om dagarna som gått inte fött nya dagar
som om tickandet i sig skulle förverkliga något alls
som om jag glömt hur han fick min hud att brinna
som om frisörsalongen med hans namn
som jag passerar varje morgon
inte svider
som om
och jag står på ett fucking gym när han släcker i taket och kliver in
slår mig till golvet med de tyngsta av hantlar och bänder bort allt jag hoppats ur mina händer
efteråt ensam i duschrummet
i ett offentligt omklädningsrum
sex våningar ovan jord
skum över kroppen
fingrar över revor och hud
hans blick i duschmunstycket
det tysta ekot mellan kaklade väggar
när han ristar in i mig
det uppenbara
att han finner mig igen
gång på gång
när jag tror att jag glömt
allt det som var han




Fri vers av tildam
Läst 394 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-03-23 17:51



Bookmark and Share


    prima donna VIP
Stark..den känns. Mycket skickligt skrivet!
2015-03-26

  Magdalena Eriksson VIP
gillar temperamentet känner släktskap som om tid ej fanns. mycket bra skrivet. av eld sammanhållet.
2015-03-25

  petter rost
Du skriver med kniv. Ur ditt liv skär du ut sekunder och stunder, syner, upplevelser, önskningar, fasor. Så monterar du ihop dessa skärvor – förlåt mitt tjat om det – ännu en sekvens av din svart/vita film om en ung kvinnas liv i detta samhälle, i denna kultur 2014-2015.
Bakom filmen, igen, ditt språk – ordvalen, meningarna, radbrytningarna... ett oemotståndligt rytmiskt flöde. Du har en sådan språklig känslighet att du kan måla en bild som "med sin närvaros spets djupt i mina blygdläppars dunkel" talar i en helt annan dimension än det sladdrigt halvpornografiska kluddet – och ändå så full av kropp och kött.
Den här sekvensen av din film har jag redan kört många gånger på väggen och jag blir aldrig mätt.
2015-03-24

  S.Jas
Det brinner under huden när jag läser denna.
Målande, sylvass lyrik i skarpa svängar.
Starkt skriftat.
2015-03-23

  S.A.I. Steve Lando
mycket gott ordhantverkat i denna kraftiga förtäljning
2015-03-23

  KYREUS of Sweden
Vass,
särskild,
skicklig
lyrik
2015-03-23
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam