Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonstund har guld i mund

blåsor i munnen
darrar av rädsla
kan inget äta
inget säga om vädret
läpparna är vita som korridorers inälvor

Var är du ?
Kurragömmaleken är en annan nu.
En annan än när du var liten och jag stor.
Vem är stor nu?
Vi kramas hårt innan du går.
Jag tänker att vi båda är små men mycket modiga.
Dina fåglar hänger med i svängarna nu
de har fattat galoppen.
Griper tag i dina grenar.
Får dig att minnas att du har en starkare hud.
Hud som erövras en bit i taget.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-03-23 19:02



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Tar där det känns, det vill säga i hjärtat.
2015-03-25

  Lars Hedlin
Starkt i beröring
2015-03-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Rädsla och mod i berörande fina ordvändningar, där hjärtan skälver.
2015-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Får en känsla av oro och saknad när barnet flyttar hemifrån.
Så tänker jag.
2015-03-24

  Måna N. Berger
Mod är att vara rädd men ändå våga släppa taget. Samma med kärlek. Dikten berör mig djupt.
2015-03-23

  KattenKin VIP
Fint skrivet, många vackra ord och meningar. Fast jag anar panik, och även mod mitt i allt. Livets vardagshjältar på nåt sätt.
2015-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP