Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyssna på dikten i spelaren till höger


Jag är kol

Hej jag är Kol
svedd och svart
Bara ett spår
Av flamman jag vart

Jag var eld , sprak och ljus
Nu är jag smutsig
ful och diffus

Jag är kol och luktar bränt
Bränn mig igen,
och glöm det som hänt

Fimpa din cigg
På mitt skinn
Kremera ett hål
Se mig som din


Det förra är kvar
Det ryker än
Jag är Kol
Vadå? Än sen?


Lämna en aska
Lämna ett stoft
Sprid mig med vinden
Försvinner min doft

Förträng mig sen,
En fläck i ditt sinne
En grånad bild
Radera ditt minne


Hej jag är kol
Smuts och skam
Badar i minnen
Ångest och damm

Förtvinad lämning,
Flamberad min hud
Återanvänd,
Förbrukningsbrud.


Men om du vill nå mig
Finns jag ju här
Men se mig som jag var
Inte som den jag är.

Jag är kol
Det är ditt fel.
Jag drömmer ändå
Att du gör mig hel.




Bunden vers av Asta Kass
Läst 383 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-03-26 02:21



Bookmark and Share


  Robin V
Riktigt bra!
2015-03-26

  mare VIP
Bra formulerad text!
2015-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Asta Kass