Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mina bidrag till gårdagens haikuverkstad


Två haiku

 

ny dagbok

bladen ännu inte

solkade av liv

 

 

dags att gå till sängs

stormvindarna

har också lagt sig




Bunden vers (Haiku) av Rosmarin
Läst 280 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-03-28 09:12



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Just uttrycket solkig ger en
bild av de ännu helt tomma vita
sidorna redo för nya intryck av kommande dagars händelser, som inte alltid är så roliga ur dagboks-skrivarens synpunkt.
2015-03-30

  Bo Himmelsbåge
Tvåan känns fin o rätt...
Får mig att tänka på ordspråket:
"Låt solen aldrig gå ned
över Din vrede!"
2015-03-30

  Ingrid Trolle
Två mycket bra
texter! Jag tycker
att du har funnit
en mycket bra
formulering i den
första. Solkig av livet
tyder på en rak och
nykter syn på både livet
och ditt eget skrivande om
det i dagboken.
Den andra är också
mycket väl formulerad.
En fin mångtydig vändning
Grattis till placeringen!
2015-03-30

  Gunwale VIP
Det är väl ofrånkomligt att livet (även)solkar, det behöver inte låta så negativt... Jag kom att tänka på kortlekarna som hängt med familjen i decennier, tänk vad mycket roligt - och tänk vad uppsvällda av smuts, svett och div. handkrämer de blev med åren! Justa haikuer som jag applåderar!
2015-03-29

  Gunnel Eriksson VIP
Tycker bäst om tvåan.
I ettan känns "solkade"
litet negativt.
2015-03-28

  Deva
Mycket fina båda två, röstade på den andra - stormvindarna! Du använder en metafor som känns helt rätt i haikusammanhang.
2015-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Rosmarin
Rosmarin