Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PEGGY PÅSK OCH PÅFÅGELNS GÅTA - Påskkalender 2015 i samarbete mellan sju poeter. Tagg: påskkalender. Repris på Nanna X sida varje söndag. Morgondagens lucka skrivs av Tomas Söderlund.


Peggy Påsk och Påfågelns Gåta : Lucka 14

 

Påfågeln påtagligt påverkad påtat i jorden
ögonen ögnat ömt över ömkliga övningar.
Påläst Påfågeln påsk-risar sedan Poltergeist, den Pompöse:

påskpassion handlar inte om sex
din odåga, att du bara täcks!
Peggy Påsk hanterar dig väl, ditt otyg!

Peggy pekar pendlande mot åskbyn i skyn
hör då  ifrån höjden en strömande tran-ton
säger sedan yess! se! nu har jag de', titta, se!
hämtar ur boden förbluffande verktyg.

Vi bygger av bok en lur, med häftigt god tur
kan vi med den också höra orden!
Nu är slut på farsen, för jag stärker tarsen
och, så där som ett oflyggt men tryggt Mumintroll,
flyger jag iväg med tranorna, jag vill inte ha groll!

 

2015-03-28   13:32

 




Fri vers av Minkki VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-03-28 12:36



Bookmark and Share


  Tomas Söderlund
En allitterär drömresa, där Påfågeln särskilt djupnar som karaktär.
2015-04-01

    prima donna VIP
snyggt så mycket du täcker in här allitterationer, rim och snygga associationer!
2015-03-29

  TrollTörnTrappan VIP
Tranströmer borde jag anat - även när man drömmer - en av mina dikter är ju t.o.m. med i sidans antologi kring Tomas T. Ett av hotellen tänkte jag kallat Åbo Älskvärda Örngott [ÅÄÖ], men dit fick de aldrig utrymme att svepa förbi...
2015-03-28

  Minkki VIP
TornTrappThrillern: jag tog bort ett m i strömmande tran-ton - då blir väl anspelningen på Tomas Tranströmer tydligare? Bilden av Tuonelas (dödsrikets) vita svan försöker också förmedla död, på ett annat sätt än Påfågelsymboliken. Det är verkligen inte lätt, det här med finstilta anspelningar... Jätteviktigt med responsen för att man ska lära sig, tack för grundlig läsning och frågor!
2015-03-28

  TrollTörnTrappan VIP
...uppvaknad ur lur på örngott, ögnade jag igenom den enträget så smidigt påtade myllan, fann mysiga mumin, i redskapsboden åskledande otyg o dyl.

Snyggt sätt att säga Gäss! på - även fast passionen rör sakralare sfärer. Tarsen fick jag slå upp [eller ned].

Månde kom fåglalåten ur en gammal tran-sistor-radio?
2015-03-28

  AgnesP
Tjusig fortsättning på denna spännande historia:)
2015-03-28

    ej medlem längre
Helt fantastiskt skrivet!
2015-03-28

  Nanna X
fina allitterationer, och där kom kläcks/sex igen! tranorna fascinerar. är det deras ord luren ska tolka?
2015-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP