Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den nygamle Herostratos

Han hade högtflygande plan

Ville bli den nye Herostratos

Herostratos som brände ned

Artemistemplet i Efesos

den 21 juli år 256 f.Kr.

Man försökte radera ut

Herostratos namn ur historien

genom att införa dödsstraff

för den som nämnde hans namn

Men åtgärden fick inte önskvärd effekt

Du sentide Herostratos kommer inte

att vinna någon historisk ryktbarhet

för ditt illdåd

Begreppet herostratisk ryktbarhet

är redan upptaget

Sorry Sam !

Precis som planet och dess innehåll

maldes ned vid kraschen mot berget;

kommer minnet av dådet

att malas ner i historiens glömska

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-28 20:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja ,ack o ve!
2015-03-28

  lodjuret/seglare VIP
Många som har behov av att uttrycka sina känslor om denna krasch i dagarna. Något undantränger Ukraina, Syrien, Jemen med andra, härdar.
2015-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP