Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


306.Mitt bröst fylldes...

med tomhetens oändliga förnimmelse
som en liten fjäril svävande i rysligt nonsens
vill jag gömma mig

men var?

dagens ljus sönderslet mina ögon
kroppen är desperat
efter nattens fridfulla skuggor
jag tar emot det eviga mörkret ,

den svarta slöjans tillintetgörelse
den lilla biten av den svarta natten
som ska skydda mig från
dagens intensiva blick

det gåtfulla mörkret öppnar sin bemärkelse
där mitt förra jag
som vajande skugga
ska följa i oupphörlig glidande stjärnstofs


NÅGONSTANS SKA JAG FÖDDAS IGEN!


sårad själ lider mer än kroppen.............




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lollitta VIP
Läst 649 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2015-03-29 17:26



Bookmark and Share


  petter rost
Du kallar det här en fackla... och nog brinner dessa rader! Lyser, svedjer, bränner i sinnena. Det är meningslöst för mej att citera ur din text – då får jag kopiera allt, från första ord till sista. Men jag tvingar mej att välja ett litet utsnitt:

"som en liten fjäril svävande i rysligt nonsens"

och får i min fumlighet med mej en hel vers:

"den svarta slöjans tillintetgörelse
den lilla biten av den svarta natten
som ska skydda mig från
dagens intensiva blick"...

Snälla du, jag måste få andas lite! Inan jag gömmer den här i min bok.



2015-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP