Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack.


Lite längre än nog (Ögonblick och självklarheter)

Världen rämnade aldrig
och inte heller jag

för om man vågar vara still
lite längre än nog
så blir det lite lättare att förstå
att livet ibland måste gömmas
bakom de vintertunga molnen

för att vi ska kunna se
det vackra även i sagor utan lyckliga slut

och om man vågar vara tyst
lite längre än nog
så blir det lite lättare att förstå
att livet ibland behöver sjunga klart
sin blues om vemodiga hjärtan
och förlorade romanser

för att vi ska kunna höra
vinden viska nya löften om våren

 världen rämnar inte
och inte heller jag


jag vet det nu.




Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 837 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2015-03-30 19:08



Bookmark and Share


  WyS VIP
Insiktsfulla rader!
2021-02-12

    ej medlem längre
Bättre sent än aldrig" bra!
2015-06-14

  bögpoesi
Mycket bra. Vägda ord.
2015-06-10

  Linda CH VIP
Riktigt bra!
2015-04-05

  Änglaögon
Bara ett ord för dina rader. Fantastiskt!
2015-04-05

  Johan Strömstedt
Din text manar till eftertanke. På något sätt en visdom i livets melodi.
2015-04-05

  Järnkatten
Precis, vad vore lyckan utan smärtan, blott en urvattnad akvarell...
2015-04-03

  Ben Biten
Fantastisk livsvisdom.
Bokmärker.
2015-04-02

    lucylu
för att vii ska kunna höra....
2015-04-02

  Maiah VIP
Den här livskunskapen vill jag rama in och hänga den på en plats som ingen kan passera utan att ha läst orden som ett mantra och i nästa steg ha förändrat sina liv
2015-04-01

  ResenärGenomLivet VIP
Så fantastiskt bra skrivet...goda råd som man behöver höra lite nu och då...bokmärker...
2015-03-31

  dubbelve
Åh. Behövde dessa ord. Himla fint.
2015-03-31

  Sofhia Wirström
fina
varma
påminnande rader
2015-03-31

  Rise Little One
Tack för din fina upplysningen vännen!
2015-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP