Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lité vanvördig parafras på Pär Lagerkvists "Kyssande vind".


Uppland i april.

Man letar på vind och uti garaget,

hos grannen herr Lindh och uti buskaget.

Man finner sitt däck och blir helt förvånad,

när vintern är väck i fälgkorsens månad.

 

Man reser med bil mot uppsalaslätten.

Efter dryga tre mil,"Har dom rymt ifrån kätten".

Vid vedyxabacken där blir man "aromad".

Det fräter i lacken i svingödselns månad.

 

Man eldar sitt löv och krattar bort plasten.

Man blir nästan döv dom smäller på rasten.

Men allt är förlåtet,man går där som trånad,

bland mossan och påtet i våreldens månad.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Gustavsson VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-30 22:13



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Bildrik text i rimmat format, kul med karlar's vårbekymmer. :)
2017-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Gustavsson
Tor-Björn Gustavsson VIP