Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ängsullen och döden

Säcken dras åt, fylld nu
av den vita ängsullen
som kvinnor samlat till bolster

runtom springer lekande barn
deras käppar slår mot marken
i lekars skrik och skrän

trots och råhet

som om kriget kunde vara förlösande
lösa oss ur vår förstening
genom sin närhet till döden

bara då får kampen för livet mening

i tider av vanmakt och stiltje, som nu
får kyrkan klagomål från allmänheten
när likbilarna kör fram till krematoriet

där kommer döden döden döden,
den självklara som ingen vill se
men som trollbinder så, trollbinder





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-30 23:15



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om textens perspektiv på döden. Tycker om ängsullen som kontrast. Jag tänker på dessa svenskar som åker ner till Syrien och krigar...
2015-04-04

  TrollTörnTrappan VIP
Tänkvärd... relation mellan livets ytterligheter... vildbattingar och insomnade... "lösa oss ur vår förstening"... påminna om hur lätt livet kan gå förlorat...
2015-04-01

  Nanna X
en öppen och fascinerande dikt, mycket välljudande
2015-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP