Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det går en dotter runt huset

Jaha nu har hon flyttat hem igen.
Ilsket pratande går hon runt huset som en varg vallandes sitt byte.
Mobilen bär rösten ut i sitt mäktiga nätverk.
Jag hör hur mörkret försöker stilla dig med sina många toner.
Kvällen är ljuv.
Äppelträden är ännu befåglade av snattrare och pipare.
Min röda monsterälskling flyttar hem innan löven föll.


Hennes katt och våra katter hatar varandra från första ögonblicket
fräser och går an.
Jag är glad
alla hennes saker är nu inburna, flickrummet återtaget.
Hennes fikus fastnar i bildörren
jag är glad.

Mannen gömmer sig i soffan med Lena Anderssons senaste bok utan personligt ansvar.... jag packar upp dotters väsksamling.
I mina rum darrar själsdjuren som nyss fått stiga ut på vita trampoliner.
Vill ha mig kvar.
Jag är ändå så väldigt glad att jag får vara mamma.

Imorgon ska jag steka bacon till henne.
Breda ut mina lår så hon kan gråta sig i botten över den jävla pojkvännen.
Mannen har äntligen slitit sig från Lena
sätter upp dotterns diskreta lampa.
Dottern duschar...vattenräkningen kommer stiga....men
jag är så glad
att du vill komma hem och
duscha,sova,äta och låta mig få ta hand om dig.
Vi vet båda att att det kunde varit annorlunda
men vi har tur nu
som får bry oss om
varandra.






Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-03-31 21:50



Bookmark and Share


    snöö
Känner igen mig, precis så när min dotter kom en kort period. Man vill att de ska vara lyckliga, men när något tråkigt händer vill man stötta och försöka vara det trygga barndomshemmet. Du beskriver så fint, de dubbla känslorna.
2015-04-02

  Peter Olausson VIP
mm, barn är alltid barn och det är gott att få vara en människa som kan betyda något. Fint beskrivet, igenkänning!
2015-04-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Mammakärlek fint beskriven av dig! Vilken omsorg du omsluter din dotter med! Till glädje för er båda. Och vilken fin och spännande prosa du skrivit!
2015-04-01

  Lars Hedlin
JA omsorg i orden
2015-04-01

  Marita Ohlquist VIP
Berörande fin text om en mammas kärleksfulla omsorger!
2015-04-01

  KattenKin VIP
Ja det var ett fint ord, befåglade! Ville bara säga att jag också noterade det...
2015-03-31

  KattenKin VIP
Så underbart fint skrivet, vilken ton, det bara flödar värme ut från texten! Trygg, fin kärleksfull mammavärme! Verkligen fint att få läsa!
2015-03-31

    Lena Söderkvist VIP
Vad gör man inte för dem man älskar. Pyssla om blir det högsta nöjet, även om man inte hinner helt med sig själv. Det är väl det som kallas själens terapi. För man får så mycket tillbaka. Det tycker jag att du har fått med på ett personligt sätt. Extra plus för ditt ord "befåglade". Älskar det.
2015-03-31

  i af apa
helt levande
med själsdjur...
2015-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP