Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den kultiverande färgen Ofta blir det så att varje färgdikt kommer i sin egen form och stil, det har med tonen i sig själv att göra


Den gröna färgen

Efter fyra dagar i en groddmaskin

kommer bladen på varenda grodd

och bruksanvisningen blir därmed trodd

En grön och bladrik slinga, i ett fönster,

eller på en fris kring spis

ett vänligt livs-och verksamhetsbevis

Så sade Goethe, han, poeten

Det gröna visar på det levande och möjligheten.

Det gula, ljuset, en briljant idé

får in en träff mot mineralers fasta kanter

så uppstår liv,

och utveckling med nya kliv

Ibland i uppförsbackar,

och ibland i

nerförsbranter




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 563 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-04-01 15:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fin bild, påminner om en cykelväg hemmavid
där en pepitakvinna fick tvärbromsa för vaff vaff vaff
och hundägaren nä men usch! fy!! kom hit!!! nu!!!!
2015-04-04

  Peter Olausson VIP
den var så fin, så glad, i uppförsbackar och nerförsbranter!
2015-04-02

    ej medlem längre
Grönt- liv.

Så lustigt. Jag la just ut en dikt som heter "Förgreningstid". Det var en del grönt där med. (Den fick bara redigeras lite till:))

Härlig text du skrivit. Goethe var en klok man. Han kunde det där med färger!
2015-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP