Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför måste jag sova?


När jag sover



När jag sover blir jag
en fläck i min bädd, -
- utan minne, bara
med medvetande om
värme och mörker.

Drömmarna tågar
i tarmarna, likt
inhyrda soldater, som
kastar mina Idéer om
Liv omkring sig. - - -

En mullvad i kroppen --
- eller i själen, pratar
lågmält till min Tid; en
Information om Livet -
glider sakta åt väst.

När jag sover har jag
släppt alla Ideal; de
får irra ini de skogar,
som blir papper ----
till porrtidningar ...-

Min Ande "försvinner"
i Dunklets Flod, där
den har ganska tråkigt, -
- tills hjärnan klarnar
in i uppvaknande. --

Och, jag öppnar ögonen !






Fri vers av Marianne Räf
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-02 08:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf