Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken till det skrivna ordet

Att skriva är inte en hobby
en tillfällig fas
eller "hang-up"
skriva för mig
är att finnas till
leva livet
så som det ska levas

Skrivandet ger mig syre!

Jag har skrivit
så länge jag minns
inte minst
i mitt eget huvud
formulerat dikter
skapat sammanhang
i en värld
jag haft svårt att greppa

När jag sätter orden på pränt
förstår jag
hur jag tänker
kunde tänkt
och ska tänka

Orden läker öppna sår
och får gamla ärr
att värka mindre
ger mig styrkan
att vara
precis den jag är

För ibland
egentligen
ganska så ofta
känner jag hur jag liksom
zoomar ut
försvinner
in i tankarnas värld
och skapar innebörd
fattar kontexten
i det som kallas livet

Fångad av lyckan
bländad av ljuset
som är
i detta nu.






Fri vers (Fri form) av Verita79
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-02 16:28



Bookmark and Share


  mare VIP
Fint formulerat
känner igen mig
i dina ord

2015-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Verita79
Verita79