Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets pärlor




Har många pärlor på livets tråd


De flesta är ljusa
glänsande
mjuka och runda


Några är mörka
glanslösa
hårda och kantiga


Storlekarna varierar


Varje pärla har något att berätta


Har tråd kvar för framtiden




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 473 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2015-04-03 08:28



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
vackert skrivet
2015-04-08

    Dan Myrbeck
Tänkvärt, bra
2015-04-07

  Lars Hedlin
Stor vishet
2015-04-07

    ej medlem längre
Så många kloka ord, fint skrivet.
2015-04-06

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-04-06

  lila fjäderblomman VIP
Tycker om ' varje pärla har något att berätta ' fint.
2015-04-05

  ResenärGenomLivet VIP
Alla pärlorna är ju en del av livet...fin beskrivning...
2015-04-05

    ADI Nehlin
Så sant, fint fångat
2015-04-05

    Oswaldina
Fin symbolik.
2015-04-04

    GG
Man ska aldrig knyta för tråden på livets halsband, vara uppmärksam på nya pärlor längst vägen och akta att man inte tappar ut dem man redan har. Att få läsa sån poesi som du skriver är nog en vacker lite pärla på tråden att se på och le för. Den skiner likt vinternattens klara stjärnor och är slät som ett musselskal. Applåd och bokmärkning på detta!
2015-04-03

  Margareta Wersäll
En fin bild! Särskilt fäster jag mig vid slutraden - så bra!! Jag har också tråd kvar för framtiden.
2015-04-03

    bittemi VIP
Vacker symbolik!
2015-04-03

  Teresia Ridell
Så vist och vackert !
2015-04-03

  Blomma-Stjärna VIP
.... applåd för dikten - och så en betraktelse: pärlan kommer ju av ett grus som skaver inne i musslan... hon lägger glans över i lager på lager --- en jättefin symbol för livets egen lust att få allt till något vackert och meningsfullt (med mänskliga ögon sett)
2015-04-03

  louisegirl
Fint fångat om livet <3
2015-04-03

    ej medlem längre
Så fina ord om livet.
2015-04-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag fyller på
med en pärla
till Dig, Du är ju
en skrivarpärla
för mig, måtte Du
ha en märla så den
inte faller av Din tråd
och för Din text applåd
den bokmärks till
mitt förråd! Tack!

2015-04-03

  walborg
Fin symbolmättad bild - nästan som Martin Lönnebos pärlor ...
2015-04-03

    ej medlem längre
Kanske måste det vara några mörka med på tråden också, bara det inte blir för många.
2015-04-03

  Magdalena Eriksson VIP
Precis så skönt med tråden som berättas finnas. Känns tryggt som ett medvetet val.
Vi kan inte välja mycket men ändå ...
2015-04-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra metafor. Livet, det goda och onda.
2015-04-03

  Marianne Räf
Låter gott att du samlar olika sorters
pärlor på tråden. Även de mörka. Så,
kommer du närmare sanningen om
ditt liv. Tror jag! Fint !
2015-04-03

  Gunnel Eriksson VIP
Fina bilder kring livets tråd, som är
en bra metafor i sig. Tycker om din
optimism i slutraden.
2015-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP