Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ligger nu där inne på plats...


En myras egna lilla tankebelöning


tänk tänk tänk
tankar tankar tankar och myror myror
i mitt huvud
de dansar och bökar
om vartannat
i någon slags frustrerad väntan på
det vanliga men ändå
tänk om själva meningen bara är
att räta sitt enkla barr åt rätt håll i stacken
att förändra det skeva man har fått
och göra det bästa möjliga av detta
att förvalta sitt personliga ansvar
utefter de förutsättningar man har
och som finns om man vill och förmår se dem
att bidra i det lilla
till ett välfungerande större sammanhang
stacken
helheten
då har jag ju gjort mitt
grovjobbet iallafall
det tillsynes lilla men det största i mitt liv
en skön tanke
för redan tänkta trötta tankar
som arbetat hårt
tankade på övertid
som ger en skön känsla
av ett rent samvete
som får myrorna att sluta sitt bökande
så skönt efter så mycket försakat
att sinnena nu kan dansa
lättade ut i en efterlängtad vilovals




Fri vers av Schizooliza
Läst 553 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-04-03 14:41



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
Jag känner mig mer som en daggmask, i just en myrstack. alla bara trampar
2015-05-11

  terra incognita
Nu fattar jag varför du valde en närbild av en solros till den texten!!!
2015-04-28

  S.A.I. Steve Lando VIP
det stora i det lilla, det lilla i det stora, härligt i vad som är.
2015-04-25

  Jordgubbsodlare
Text med Skön vårkänsla mellan tårna och myror i brallan! :-)
2015-04-12

    ej medlem längre
Tankar om tankar som sköter sig själv - lysande.
2015-04-10

  Lars Hedlin
En bra text med känsla!
2015-04-09

  Johan-70
Jag gillar texten, wow!
2015-04-05

  KattenKin VIP
Sköna myror! Myror i huvudet är bra, bara man inte tatuerar in dem som min son gjorde. Myror är smarta, dem borde vi studera och efterapa, kanske enda chansen till överlevnad. Härlig skrift!
2015-04-04

  aol
Härlig befriande läsning utan det lilla får man aldrig det stora
2015-04-04

  Fredrik Gaefke
Aforismdreads på myrorna, men vart är gubben Pettson och katten Findus? Skön text med en närande botten.
2015-04-03

    ej medlem längre
AH..vilken text… mäktigt
2015-04-03

    ej medlem längre
Vilken härlig text!
2015-04-03

  Chawa VIP
Befriande läsning! För det är just i det lilla (våra tankar) vi kan förändra det stora.

Fastnade speciellt för:

"tänk om själva meningen bara är
att räta sitt enkla barr åt rätt håll i stacken
att förändra det skeva man har fått..."
2015-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza