Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Går livet att mäta?

"Vad är livet för dig?",
men kanske är det så
att livet inte går att mäta;
varken i möten eller upplevelser,
i glädje eller sorg.
Kanske är livet det
att på jorden få vandra,
att här få finnas till.

"Har du levt?" ,
"Levde du fullt?",
"Lever du nu?",
men kanske missar vi något
av livet vi fått
om vi endast använder enstaka mått.
Kan någon leva mer eller mindre?

Jag vill tro
att livet är större än våra mått,
för vad är det att leva fullt ut?
Är det att glädjas och fånga dagen?
Fånga hur?
Är det att utnyttja varje minut
för att hinna se och göra allt
eller kanske för att inte göra
någonting alls?

Kanske vi endast förminskar,
nedvärderar våra liv,
när vi ramar in vad det är.
Kanske är livet mer;
att vi levde fullt
fastän vi det inte tror,
bara för att vi
är vilseledda av våra mått.

Jag vill tro
att även om jag inte älskat en dag
eller skrattat till tårar,
även om jag inte ens uppskattat
himlens blåa färg,
ja då vill jag ändå tro,
att jag den givna dagen levt.




Fri vers (Fri form) av ettporlandevatten
Läst 1412 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-04 21:22



Bookmark and Share


  sigurd
Härlig att läsa dessa ord. Du setter ord på viktiga tankar som vi har, men inte klarar att få fram. Tack , För dom fina ord !

2015-04-06
  > Nästa text
< Föregående

ettporlandevatten
ettporlandevatten