Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vaknar och måste skriva


Födandets konster

Varför skulle jag vilja ge dig ännu ett barn att tugga mellan dina grova tänder?

Mina färger nuddar knappt
ändå skrämmer bilden.

Magen skjuter ut som en mjuk planet
delvis är jag bara natur
följande sitt kretslopp
inskriften onåbar i ägget

Hundarna som tränats till våld står beredda vid utgången
när du föds är du villebråd och ängel

Bilden torkar på staffliet
Barnet ligger ännu tryggt i magen
Mannen ligger tyst med munnen i kvinnans hår

Halvfärdiga människan gråter och kliver in till sig själv
jag och min vän flätar fingrarna utanför rummet
v är två tillsammansdiktande i en saltöken

Viljan att ge bilder är en övning i att finnas
ändå kommer det petas i ytorna som om vore de sjukdomar

Var finns nyttan i dina bilder för mig frågar sig publiken?
Vilka vinster kan jag räkna med om du får min uppmärksamhet ?
Vilken avkastning kommer investering i dig att innebära?
Finns det en status i att äga dig?


Snälla ge mig mer tid !
Barnet öppnar ett ömhetsuniversum i dig.
Bilden skakar buren där du gömt dina drömmar om ett liv tillsammans utan rädsla.






Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 595 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-04-06 09:01



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
GILLAS!
2015-04-07

  KattenKin VIP
Underbara rader fyllda av poetisk undran, läser om och läser om och förundras inför ditt flöde som är så innerligt och vackert!
2015-04-07

    ej medlem längre
delvis är jag bara natur 
följande sitt kretslopp 
inskriften onåbar i ägget 

snyggt!
2015-04-06

  Ingrid Trolle
En text som så väl
fångar dagens människa
som betraktare och vad
den gör med konstnären
och vad den lilla varelsen
kommer att få att kämpa
mot.
Mycket bra!
2015-04-06

    ej medlem längre
frågor med
noter,
fastnar på 1, -bra!
+
2015-04-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd text i poetiskt flöde av spännande ordvändningar, där livet talar sitt eget språk.
2015-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Bra.
2015-04-06

  Måna N. Berger
Den här gick rakt in i mig, på så många plan att jag inte kan säga hur. Smärtsamt, underbart, minnesberörande och fantastiska formuleringar, som sista raderna t.ex.
Bokmärker!
2015-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP