Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vårmorgonvandring i ordfattigdom


när jag började skärskåda orden fann jag inte många som dög
det var hål i dem de var utslitna de var köpta
det blev som en sjuka och till sist stod jag fattig på ord

jag gick ut en vårmorgon
tänkte bara ta en liten promenad före frukost
men stigen jag valde blev sextio år och jag släpade mig hem med möda

så här sitter jag nu - på de förbrukade ordens kammare
jag tänker på allt avslipat och bortnött och på det som blev kvar
om jag har tur är det vad jag var avsedd att reflektera universum med

det finns vägar än att gå och ord att kassera om de inte håller måttet
det finns själ kvar att slipa på slipa ned till kärnvirket
livet lurar i vrån - det är inte färdigt med mig




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 438 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-04-06 11:50



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
du har ord
fina ord
din text berör
ger eftertanke
stannar kvar

2015-04-10

  Berth
Ja, det är det som är det fantastiska med ord. De kan användasår efter år utan att bli utslitna.
Bara vissa s.k. modeord som egentligen inte betyder något som t.ex. "typ"
2015-04-10

    Madeleine Ågren (Maduska)
Nog har du ord kvar, du är en mästare.
2015-04-07

  Peter Olausson VIP
"livet lurar i vrån", ja sannerligen! Det märks!
2015-04-07

  Magdalena Eriksson VIP
å så bra att kärnvirket...slipas men med ett delfinlängtande mjukt silkepapper som passar sig för den som rest länge.
fint skrivet av dig Tack!
2015-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger