Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sonett


April i Lund

April är ofta rena tonårsmånaden,
en inte sällan nyckfull fjortistyp
med smeksam sol och köldens vassa nyp.
Dock skrämmer hon väl vintervålnaden

på flykten med den bitterljuva trånaden
och ömsom hagelskur och vårlig syn.
Ett isigt lager täckte akademikerbyn.
I andra stunder skimrar himlablånaden.

Visst har väl omväxling ett egenvärde.
Den skapar dynamik och skön kontrast
emellan ljust och mörkt i denna världen,

ty efter Bores köldlektion så fick vi rast
i påskens vila - och se'n går färden
i livet vidare till nästa tidshållplats.




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-07 07:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP