Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sorgliga i en plastblomma

Det sorgliga
i att så en plastblomma
Som att värja sig
mot döden

Det sorgliga
i ditt blekta leende
Att inte veta
om du är lycklig

Det sorgliga
i ditt offentliga jag
Att inte veta
vem du är

Det sorgliga
i din talande tystnad
i din tystnade talan
i din konstgjorda äkthet
i din äkta konstgjordhet

Det sorgliga
i en plastblomma




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 645 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2015-04-07 23:34



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Dikten inspirerar
drar med sig
och mig
inom det konstgjorda
- utanför det äkta
nära intill ....
2023-08-19

  Hestia VIP
Fantastiskt bra dikt!
2022-01-27

  Verner Forsman
"Det sorgliga
i ditt offentliga jag
Att inte veta
vem du är "

Starka ord.

Vackert och sorgset diktat.

Ja alla raderna.
2018-09-14

  L.byström
Mycket bra liknelse!
2015-05-10

    ej medlem längre
Sorgligt och fint.
2015-04-12

  Jeflea Norma, Diana. VIP
En riktig bra filosofisk text jag bokmärker/tack;
2015-04-08

  Veven
snyggt!
2015-04-07
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP