Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens projekt

Han var 64 år. Lite trött och sliten samt stressad. Hade arbetat länge. Såg fram emot pensioneringen.

En natt vaknade han och kunde inte somna om. En dikt formade sig i hans tankar, det gladde honom. Det var en enkel dikt, han skulle utan problem komma ihåg den. Han längtade efter den kommande dagens kväll för att få tid att skriva ned den och dela med sig till andra.

Hann gick upp. Duschade. Åt frukost. Tog sig till arbetet. Arbetade hela dagen. Under tiden fanns dikten där i hans tankar. Åt mat ute efter jobbet. Tog bussen för att åka hem.

På bussen började han snabbt må mycket dåligt. Föll ihop. Han visste inte om det var i hjärtat eller i huvudet felet var, eller bägge delarna. Men han visste; att nu skulle han dö. Han hade inte skrivit ner eller på något annat sätt delgivit någon annan sin dikt. Han var redan död när han kom till sjukhuset.




Övriga genrer av Svante
Läst 526 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-04-08 05:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Svante
Svante