Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lodjuret/seglare har skrivit en kommentar på din text "Feministen". Lavtege.


Kritik på en text (1623) prosa





Den som säger sig sakna fördomar ljuger,
om än möjligt oavsiktligt, emedan en
fördom är att föreställa sig något innan
en möjlig vetskap ersätter fördomen.

Att ha fördomar är alltså att döma före,
innan en skapat sig möjlig vetskap.
Att ha fördomar är därför heller inte
nödvändigtvis något negativt utan kan
lika gärna ses som att vara godtrogen.

Att vara fullkomligt neutral inför
framtida möten med en verklighet
individen ifråga föresätter sig, kan
därför också vara en konst få av oss
förvärvat. Rent torrt konstaterat.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-19 09:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP