Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration av vissa katters berättelser om människor på landet... kunde inte låta bli


Elsas kor är fina

Dina kor är i många små hagar
de betar och hänger med sina magar
i villområdet många klagar :
Vafan finns det djur här på landet !

Vi flytta ju hit för å få lugn å ro
inte vill vi dela flugor med en ko.

Stökig som tusan är deras gård
många tycker att de borde få vård
men Elsa är nog Sveriges smartaste moderat
hit kommer ingen och tallar på hennes fyrbenta mat.


Till grannens prydliga trädgård rymmer korna många gånger
då står folk och glor bakom gardiner och balkonger
Elsa skäller på sin gubbe å gubben gnäller på djuren
inte lätt för djuren att hitta i naturen.


För det är inte okej att äta grannens häck
men okej att stå stilla och va pittoresk å käck
på behörigt avstånd från skrytsnygga stenpartier
får de gärna idissla sina gräsmelodier.


Elsa i hagen i långklänning med prästkragar på
jag ser henne fram till en krystande kossa gå
med Handväskan från något politiskt möte direkt
hon kommer och hjälper sin kalv så fint och korrekt.


Nu bor Elsa på hemmet och gubben hennes är dö
de försvann från byn utan ett adjö.

Jag saknar deras vandring om våren
när deras kor går på parad mellan husen
levande vilda och arga till tusen.






Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-04-26 22:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas!
2015-04-27

    Lena Söderkvist VIP
Lantliv och skit under naglarna samt de stollar som är rädda för att få skiten där. Men GE skit är de minsann duktiga på. Leve Elsa.
2015-04-27

  i af apa
frejdi(k)gt & moderat...
2015-04-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbara målande bilder som lever framför en. Lite koskit i villaidyllen.
2015-04-27

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt!
Ser bilder för min inre syn.

2015-04-27

  Sommarina VIP
Ha ha. Vilket härligt rim!! Politiskt eller ej Så är det bra.
2015-04-26

  KattenKin VIP
Ser vad du skrivit där uppe nu - haha!
2015-04-26

  KattenKin VIP
Men vilken läckerbit, så charmig, I love it!
2015-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP