Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ut ur tystnaden



släpper taget nu
underkäken faller och drar med sig axlarna
mot markens mitt
tomheten väller in
som vattnet i ett fotsteg
fyller hela huset
med ett sugande lyssnande
ur tystnaden återuppstår
världsbilden
den saknade säsongen

plåttystnad knäpper och blänker
hallen är tom så här tidigt
syntetisk doftdimma över belysningsrampen
en rödklädd anställd plockar upp en
röd plastpistol lägger den i korgen
plötsligt fylls salen av avlägset mummel
ivrigt beskäftiga röster demonstrerar
oumbärligt nydesignade produkter
utspridda små skärmar visar handgreppen
jag är den sista kunden på planeten

gummidäck grusknaster
talgoxkvitt och trasttjafs
nötskrikans märkliga väsen
ambient trafikbrus
dämpade dunsar av gympadojor
vindil diffunderar bland träden
växelverkar friktion och böjer tusentals grenar
jetmotor growlar byter tonart mot en fjärran plats




Fri vers av svernbygrabben
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-11 09:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben