Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev inspirerad av Ali D - men också utifrån andra texter vars närliggande innehåll ackumulerats inom över tid ...


Om utanförskapets konsekvenser ...

... när vägledning saknas
liksom själkänslan
på grund av brist på såväl
bekräftelse som referenser ...

Allt för många
oavsett ålder
har en så låg självkänsla
att utanförskapet
inom dem själva blir
till en exkluderande skylt utanpå ...

... En skylt
som berättar
för omvärldens
minst önskvärda församlingar
att här finns
ett eller flera
tacksamt fokuserade prospects
som gör vad som helst för
att få känna inklusion ...

... oavsett konsekvenserna
de ej ens vill se i varje given situation ...

Önskar
att majoriteten i samhället
kunde se och förstå
vilket värde det vore
om fler
bekräftade och förstärkte
dessa individers
existens och självkänsla ...

Ett mervärde
för såväl samhället som helhet
som för den berörda individen
i synnerhet ...

Kanske det är
en naiv
förväntan och önskan
från min sida ...

- Men allt vi har
i vårt moderna samhälle
har en gång varit intet annat
än en ''naiv''
dröm, tanke
eller önskan
om något bättre ...

... som med tiden
kommit att fyllas
med mening och innebörd
för att till slut
omvandlas av någon eller några
till praktisk verklighet ...

Det är därför jag vårdar detta mitt
kanske lite ''naiva'' sätt att tänka ...

... då jag vet att det är fullt möjligt
att omvandla sådana tankar och funderingar
till något som över tid
verkligen förmår att förändra
allas vår verklighet ...

... såväl vad avser
helheten 
som 
för en enskild individ ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 535 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-04-14 09:59



Bookmark and Share


  WyS VIP
Bra skriftat!
2015-04-18

  P-E-H
Lysande brandfackla! Vi har extremt mycket att vinna på att inkludera människor som känner sig exkluderade.

Både som grupp och som enskild individ.

Underbart!
2015-04-17

    ej medlem längre
en terapeutisk poet
strålande
fint att läsa
2015-04-15

  Sofhia Wirström
mycket kloka rader
alla borde ta till sig

2015-04-14

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-04-14

  Lärling
Mycket klokt och gott skrivet!
2015-04-14

  Carl Mikael Fäldt
Som branfackla funkar inte denna text men......

Kvaliteten är svår att sätta i fack!

Ursnyggt ihopkokat Peter!

Kram
2015-04-14

  Hans Christian
Käraste vännen:" att utanförskapet
inom dem själva blir
till en exkluderande skylt utanpå ..."

Du har ju ett "unikt" sätt att uttrycka dig på...

Så alla svenska adjektiv känns löjliga...

Så det får bli : AWESOME istället.

Tackar dig gott.

Jörgen
2015-04-14

  Hanna Mari Wallin
Tycker om denna text, tänk om flertal tänkte och agerade så som du skriver här!

Bokmärker!
2015-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP