Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kollationeringen

Löven stiger ur marken
gula röda orangefärgade
seglar likt flygblad över landskapet

Hör! Våren kommer! Tag skydd!

ropar isen över sjön i sina knakningar.

Jag ligger blek i gräset och lyssnar
tjuvkikar på föreställningen Sommar
som prövar sina former runt omkring mig.

Jag är recensenten, kritikern och bödeln, allt i samma andetag

Jag klockar solen,
innan den går ner bortom bergen
i sin slöja av mörker och blåsvart silke

och jag tänker att i morgon ska jag bedöma

flipp eller flopp?
sant eller falskt?
vårtecken?
eller vårtor i häcken?




Fri vers av Virtute
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-17 21:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Virtute